Ομιλία: Δεκαετής εμπειρία Ρομποτικής Χειρουργικής στην Ελλάδα – Δρ. Κ.Μ.Κωνσταντινίδης

Ομιλία: Δεκαετής εμπειρία Ρομποτικής Χειρουργικής στην Ελλάδα – Δρ. Κ.Μ.Κωνσταντινίδης

Ομιλία: Δεκαετής εμπειρία Ρομποτικής Χειρουργικής στην Ελλάδα - Δρ. Κ.Μ.Κωνσταντινίδης

When

21 Οκτωβρίου, 2016    
8:00 μμ - 9:00 μμ

Where

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός
Υψηλάντου 45-47, ΤΚ 10676, ΑΘΗΝΑ, Αθήνα, Αττική

Event Type

Την παρασκευή 21/10 μετά το τέλος της ολομέλειας στις 20:00 σας περιμένουμε στον 11 όροφο του νοσοκομείου Ο Ευαγγελισμός να παρακολουθήσετε μαζί μας μια ακόμα καταπληκτική ομιλία. Ο Γενικός Χειρουργός Κ.Μ.Κωνσταντινίδης MD,PhD,FACS Διευθυντής της Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών θα μας τιμήσει με την παρουσία του. Το θέμα της ομιλίας του θα είναι:<<Δεκαετής εμπειρία Ρομποτικής Χειρουργικής στην Ελλάδα>>. Το βίντεο από την ομιλία θα αναρτηθεί σε αυτή την σελίδα.

Λίγα λόγια για τον ομιλητή:
Ο Γενικός Χειρουργός Κ.Μ.Κωνσταντινίδης MD,PhD,FACS είναι Διευθυντής της Γενικής, Λαπαροσκοπικής, Βαριατρικής και Ρομποτικής Χειρουργικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Κατάγεται από την Κάρπαθο. Είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου ? ανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ως φοιτητής διακρίθηκε με υποτροφία σε όλα τα έτη φοίτησης. ? έρασε με επιτυχία τις εξετάσεις ECFMG και FLEX των Η? Α το 1981 και επελέγη από την Ιατρική Σχολή του Ohio State University και το Νοσοκομείο Riverside Methodist του Columbus, Ohio για την ειδικότητα της γενικής χειρουργικής.

Το 1988 εξελέγη Λέκτορας και το 1989 Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής στο ίδιο πανεπιστήμιο σε ηλικία μόλις 32 ετών. Το 1989 απέκτησε το δίπλωμα του American Board of Surgery και το 1999 ανανέωσε τον τίτλο του. Εργάσθηκε ως Διευθυντής της Κλινικής του Riverside Methodist όπου πραγματοποίησε μεγάλη σειρά επεμβάσεων, ενώ παράλληλα είχε αναλάβει την εκπαίδευση φοιτητών και ειδικευομένων Γενικής Χειρουργικής. Συνολικά, παρέμεινε στις Η? Α για 12 έτη.

Είναι διδάκτωρ του Δημοκριτείου ? ανεπιστημίου Θράκης. Το 1991 επέστρεψε στην Αθήνα μετά από πρόσκληση του ? ροέδρου του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών για να ιδρύσει και να διευθύνει το Τμήμα Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Λέιζερ. Έκτοτε δέχεται καθημερινά μεγάλο αριθμό ασθενών και προσφέρει χειρουργική φροντίδα υψηλής ποιότητας που περιλαμβάνει τις επεμβάσεις ? ροχωρημένης Λαπαροσκόπησης, τη χειρουργική με Laser ή Ραδιοσυχνότητες (RF) και τη Ρομποτική Χειρουργική.

Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 12.000 λαπαροσκοπικές επεμβάσεις. Το 2000 χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στη χώρα μας το ρομποτικό σύστημα Aesop3000 και το 2006 το σύστημα DaVinci στην πρώτη επέμβαση τηλερομποτικής χειρουργικής στην Ελλάδα. Έως σήμερα πολλοί νέοι χειρουργοί έχουν εκπαιδευθεί στην κλινική του στις ελάχιστα τραυματικές τεχνικές και τη ρομποτική. Είναι μέλος 36 ιατρικών και χειρουργικών εταιρειών. To 2006 ίδρυσε την Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Ρομποτικής Χειρουργικής, το 2007 έλαβε τον τίτλο του Εκπαιδευτή Ρομποτικής Χειρουργικής (Proctor), το 2008 οργάνωσε το πρώτο Συμπόσιο Ρομποτικής Χειρουργικής στην Αθήνα και το 2009 ανέλαβε τη διοργάνωση του 6ου ? αγκόσμιου Συνεδρίου Ρομποτικής Χειρουργικής (MIRA 2011) μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

? ερισσότερες λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του Κωνσταντίνου Μ. Κωνσταντινίδη